​​

April , de maand van de macula bij Brandpunt Optiek

Je oog is een zintuig dat gebruik maakt van licht om een signaal door te geven aan de hersenen. Binnenin het oog zit het netvlies, met exact in het midden de macula. De macula is een gebiedje van een minuscule doorsnede, ter grote van een speldenpunt en binnenin dit gebied bevinden zich grotendeels kegeltjes. Vanuit het centrum van het netvlies meer naar de periferie toe, zitten de staafjes en deze lichtgevoelige cellen zetten lichtgolven om in elektrische signalen.

Binnenin de hersenen, in de visuele schors, worden deze elektrische signalen op (tot nog toe) onbekende wijze omgezet tot het fenomeen dan zicht heet. Dat een minuscuul klein stukje materie als de macula, een gigantische rol speelt in ons leven wordt pas echt duidelijk bij gebreken. 

 

Sindskort zijn wij een samenwerking aangegaan met de Optometristen van Optometric Leisure Association (kortweg; OLA) en sindsdien is het bij ons mogelijk om met de nieuwste meetapparatuur de macula in kaart te brengen. Onze collega optometristen zijn gespecialiseerd om aan de hand van de uitkomsten van onze onderzoeken een uitspraak te doen over de gezondheidstoestand van dit minuscule, maar oh zo belangrijke gebiedje binnenin het oog. De gehele maand April staat bij ons in het tekenen van de macula. Wil jij ook weten hoe het met de gesteldheid van dit ontzettend belangrijke gebied binnenin je ogen is? Maak dan vooral een afspraak voor een volledig oogonderzoek.

We werken nu alléén op afspraak, zo voorkomen we dat er teveel mensen tegelijk in de winkel zijn.

Bel ons op 0184-642 642 of mail naar info@brandpuntoptiek.nl

Ander nieuws