​​

OogCheckWeken bij Brandpunt Optiek

Hoe vaakt checkt u de ogen van uw kind?

De digitale wereld vergt veel van de ogen van onze kinderen. Extra reden om hun ogen regelmatig te checken. Kom langs tijdens de OogCheckWeken van 1 t/m 31 Oktober 

Hoe vaakt checkt u de ogen van uw kind?

De digitale wereld vergt veel van de ogen van onze kinderen. Extra reden om hun ogen regelmatig te checken. Kom langs tijdens de OogCheckWeken van 17 februari t/m 13 maart.

Waarom regelmatig een oogmeting bij uw kind?

Uw kind leert om elke dag de tanden te poetsen én dat het belangrijk is om 1 à 2 keer per jaar naar de tandarts te gaan. Voorkomen is immers beter dan genezen toch? Dat geldt ook voor hun ogen. O.a. door lifestyle zijn kinderen steeds vaker en steeds hoger bijziend. Door regelmatig de ogen van uw kind te laten checken door een specialist, kan bijziendheid op tijd worden herkend en kan er actie worden ondernomen. Vooral tussen de 6 en 17 jaar lopen kinderen het meeste kans op progressieve myopie (snel bijziender worden). Wat hier het risico van is? Wij leggen het uit:

Voorkom verergering van bijziendheid / myopie

“Uit onderzoek blijkt dat bijziendheid gerelateerd is aan verschillende oogaandoeningen. Hoe hoger de bijziendheid, hoe meer kans op die aandoeningen en daarmee op slechtere ogen. Bijziendheid kan niet worden teruggedraaid, maar het kan wél op tijd worden herkend om vervolgens te proberen om verergering te voorkomen. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor.”

Kom langs tijdens de OogCheckWeken!

Laat uw kind checken op bijziendheid met de Kijk Verder Oogcheck tijdens de OogCheckWeken van 1 t/m 31 Oktober Is uw kind bijziend? Dan kunnen onze experts u vertellen over de verschillende ‘myopie management’ therapieën.

Meer informatie? Kijk dan op https://ikkijkverder.procornea.nl/ of kom langs in de winkel!

Ander nieuws