​​

Droge en natte ogen spreekuur

Nieuw bij Brandpunt Optiek, het droge & natte ogen spreekuur!

Heeft u veel last van tranende, jeukende, brandende ogen, rode schilferige ooglidranden, dichtgeplakte ogen bij het opstaan en/of kunt u uw contactlenzen niet lang genoeg dragen? Maak eens een afspraak bij van Brandpunt Optiek op het droge & natte ogen spreekuur!

Herkent u dit?

- zanderig, stekend gevoel in uw ogen
- geirriteerde rode ogen
- branderige, jeukende ogen
- zware, vermoeide oogleden
- tranende ogen

Wij kunnen u helpen!

Maak eens een afspraak bij Brandpunt Optiek voor het droge & natte ogen spreekuur! Tijdens de afspraak doen wij een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van uw klachten en geven hierbij advies om uw klachten te verminderen of zelfs te verhelpen.


De traanlaag

De traanlaag bestaat uit meerdere lagen. Als de verhouding tussen deze lagen niet voldoende in balans is kan het zo zijn dat de traan te waterig is waardoor deze snel zal verdampen. Hier reageren de ogen dan weer op door extra tranen aan te maken. Dus veel tranen bij droge ogen klinkt heel tegenstrijdig maar is dit zeker niet.

Ook als u veel achter de computer werkt en hierbij een of meerdere van deze klachten herkent kan het voor u zeker zinvol zijn om eens een afspraak te maken op ons droge ogen spreekuur. Wist u namelijk dat als wij achter de computer werken we 66% minder knipperen dan nodig is voor een goede bevochtiging van de ogen?