Myopie management 

De slimme behandeling van toenemende bijziendheid bij kinderen

Al een aantal jaren kunnen we met contactlenzen van Procornea de toenemende bijziendheid afremmen. Dit kan met speciaal voor myopie ontwikkelde nachtlenzen of zachte lenzen. We noemen dit myopie management. We geven u graag alle informatie over de beste behandeling voor uw kind bij ons in de winkel.

Ook beschikken we over een aslengte meter. Daarmee kunnen we de groei van het kinderoog in de gaten houden. Voorheen moesten de kinderen voor deze meting naar de oogarts. Maar dit kan nu dus ook bij ons. Ook dit onderzoek wordt door de zorgverzekering vergoed. Door het sterk stijgende aantal kinderen met bijziendheid en de toename van ernstige bijziendheid, zijn HOYA en de Polytechnische Universiteit van Hongkong een samenwerking aangegaan. Met hun kennis van zichtcorrectie hebben de onderzoekers de D.I.M.S.-technology ontwikkeld, waarmee toenemende bijziendheid doeltreffend kan worden afgeremd. Bij de deelnemers die het 2 jaar durende onderzoek voltooiden en MiYOSMART brillenglazen met D.I.M.S.-technology droegen, werd de toename van bijziendheid met gemiddeld 60% afgeremd ten opzichte van de groep dragers van standaard enkelvoudige brillenglazen. Het 3-jarige vervolgonderzoek toonde aan dat de vertraging van myopie progressie aanhield.

Sinds april 2021 zijn er ook glazen van Hoya die ditzelfde effect hebben. Wij hebben de nascholing gedaan zijn gecertificeerd om deze glazen aan te meten.

maak een afspraak

 

Heeft uw kind last van toenemende bijziendheid?

Maak een afspraak