Oogmeting

Wanneer zijn uw ogen voor het laatst gecontroleerd?

Regelmatige controle is niet alleen nodig om achter de juiste sterkte te komen, maar ook om de gezondheid van de ogen te achterhalen. Eventuele afwijkingen worden dan snel gezien en behandeld. U bent in goede handen bij onze gediplomeerde en ervaren opticiens! 

Eerst bekijken we welke sterkte precies nodig is om comfortabel te kijken met een bril en/of contactlenzen. Ook meten wij de oogdruk, en als u dit wenst kunnen wij een foto maken van uw netvlies om de gezondheid van het oog vast te stellen. Mocht er sprake zijn van een oogheelkundige afwijking, dan maken wij een vervolgafspraak bij onze optometrist.
Indien nodig kunnen wij u direct doorverwijzen naar een oogarts.
 

Oogmeting bij kinderen

Kinderogen werken net iets anders dan die van volwassenen en moeten ook op een andere manier worden opgemeten. Hun ogen stellen makkelijker scherp waardoor de oogmeting onbewust wordt beïnvloed. Hiervoor hebben wij een orthoptist in dienst. Dit is iemand die is gespecialiseerd in kinderogen. Tot en met 12 jaar geven wij de voorkeur om de ogen te laten meten door onze orthoptist. De orthoptist kan door middel van een oogdruppel zorgen dat de ogen volledig ontspannen. De oogspieren worden dan uitgeschakeld waarbij de pupillen wat groter worden. Daardoor kan er een nog betrouwbaardere meting verricht worden. Zeker bij plussterktes is dit de enige manier om nauwkeurig de sterkte van de ogen te bepalen.
meer over orthoptie


Vrijblijvende oogmeting

Wilt u langskomen voor een vrijblijvende oogmeting?
Mail naar info@brandpuntoptiek.nl, bel 0184 - 642 642 of plan een afspraak in.
Maak een afspraak

 

Laat uw ogen gratis opmeten

Maak een afspraak