Spreekuur voor droge en natte ogen

Wij kunnen u helpen!

Heeft u last van jeukende of tranende ogen? Heeft u last van rode schilferige ooglidranden of dichtgeplakte ogen bij het opstaan? Wij kunnen u helpen!
 

  • zanderig, stekend gevoel in uw ogen
  • geïrriteerde rode ogen
  • branderige, jeukende ogen
  • zware, vermoeide oogleden
  • tranende ogen


Er bestaat een grote kans dat de oorzaak dieper ligt dan u denkt. De traanlaag bestaat namelijk uit meerdere lagen. Als de verhoudingen tussen deze lagen niet in balans zijn, kan de traan te waterig zijn waardoor deze snel verdampt. Hier reageren de ogen vervolgens op door extra tranen aan te maken. Zo ontstaan er extra tranen bij droge ogen - dit klinkt tegenstrijdig, maar komt regelmatig voor. Als u bovenstaande klachten herkent en veel achter de computer werkt kan het zeker ook zinvol zijn om een afspraak te maken op ons droge ogen spreekuur. Wist u namelijk dat als wij achter de computer werken we 66% minder knipperen dan nodig is voor een goede bevochtiging van de ogen?

Tijdens een afspraak bekijken we uw klachten en doen we uitgebreid onderzoek naar de oorzaak. Wij geven advies om uw klachten zoveel mogelijk te verminderen of zelfs te verhelpen. 

MAAK EEN AFSPRAAK
 

Last van droge of natte ogen?

Maak een afspraak